Marketing- en merkmodellen

Hier vindt u de meest recente marketing- en merkmodellen die onlangs verschenen zijn in de wetenschap. De modellen zijn ‘vertaald’ in begrijpelijke en toegankelijke kennis zodanig dat het direct te gebruiken is in de praktijk. De selectie modellen geeft u nieuwe inzichten en meer houvast bij het bereiken van uw merk- en communicatiedoelstellingen. Klik hier voor de volledige selectie branding modellen.


Brand PDF Library

Hier vindt u diverse wetenschappelijke onderzoeksartikelen op het gebied van merkmanagement (in PDF format). De selectie is vrij toegankelijk en afkomstig van toonaangevende journals. De selectie is artikelen is samengesteld op basis van relevantie en toepasbaarheid en is bedoeld voor diegenen die zich verder willen verdiepen in hetgeen dat onderzocht is. Klik hier om naar de Brand PDF Library te gaan.


NIBAA Videoarchief

Hier vindt u het videoarchief van NIBAA met daarin filmpjes over diverse marketing en branding thema’s. U vindt er de laatste interviews met marketing directeuren van onder andere HEMA, Aegon en ING maar ook bijvoorbeeld het zogenoemde ‘MEC in tien minuten‘ waarin merkstrateeg Joris van Zoelen korte interviews houdt met topmarketeers. Klik hier voor het ‘marketing & branding’ videoarchief.


Quick scans & online tools

NIBAA heeft voor u een aantal nuttige en actuele webtools geselecteerd waarmee u in slechts een paar minuten tijd een goede scan kunt krijgen van uw bedrijfssituatie. Denk hierbij aan een positioneringsscan, een brand identity scan, een social media scan, een brand management scan of een scan op het gebied van online campagnemanagement. Mocht u meer informatie willen over het gegenereerde advies, bel of mail ons en u krijgt nadere uitleg. Klik hier voor de quick scans.


BrandFacts: wat u altijd al wilde weten!! 

Brandfacts is een inventarisatie van de leukste, opmerkelijkste en interessantste merkfeitjes over zaken die u eigenlijk altijd al wilde weten. Niets meer en niets minder. We beloven u relevante content van merkliefhebbers voor merkliefhebbers. Mocht u bepaalde suggesties hebben, vragen, opmerkingen of wilt u ons anderszins op te hoogte brengen van een interessant merkfeitje, stuur ons een email: info@nibaa.nl. Klik hier voor het BrandFacts archief.


Branding artikelen

Hier vindt u het archief van alle NIBAA artikelen die vanaf 2010 zijn verschenen. De artikelen zijn samengesteld op basis van state-of-the-art wetenschappelijke bladen op het gebied van brand management en strategie. NIBAA heeft deze vaak vrij uitvoerige en complexe merkliteratuur opgepakt en ‘vertaald’ naar toepasbare en toegankelijke merkkennis. Verder zijn er diverse book reviews opgenomen die wij ten zeerste aanbevelen aan diegenen die geïnteresseerd zijn in deze onderwerpen. Klik hier voor het volledige archief.


Marketinglexicon

Hier is het zogenoemde NIBAA ‘Marketing Lexicon’ opgenomen. Hier vindt u diverse marketingbegrippen en -definities die u wellicht verder kunnen helpen in de wirwar van termen die ons vakgebied zich inmiddels eigen heeft gemaakt. U kunt dit zien als een soort van Wikipedia op het gebied van brand management. We hebben gemeend de belangrijkste en meest voorkomende begrippen te selecteren en hier de bijbehorende omschrijvingen bij te zoeken. Klik hier om naar het Marketinglexicon te gaan.


Nieuwsbriefarchief

Op deze pagina vindt u het archief van alle nieuwsbrieven die NIBAA Institute het afgelopen jaar heeft verstuurd. Elke nieuwsbrief bevat een vijftal artikelen met vaste thema’s als: marketing- en merkmodellen, wetenschappelijke bevindingen, merknieuws en boek recensies.


Inschrijven voor opleiding

Download Brochure