Strategisch Brand Management (Post-Doc)

Hoewel merken uiterst kostbare immateriële goederen kunnen zijn, brengt het bouwen en beheren van een sterk merk behoorlijke uitdagingen met zich mee. Het concept van brand equity (of merkmeerwaarde) kan marketeers waardevolle perspectieven aanreiken om de mogelijke effecten van verschillende strategieën en tactieken voor hun merken te interpreteren. De opleiding 'Strategisch Brand Management' gaat over merken, waarom merken belangrijk zijn, wat ze betekenen voor consumenten en wat organisaties moeten doen om ze op de goede manier te beheren. Deze opleiding verschaft u de noodzakelijke kennis, vaardigheden én inzichten om betere brandingbeslissingen te kunnen nemen en om de winstgevendheid van uw merkstrategie op lange termijn te verbeteren. Onderwerpen die centraal staan, zijn:

  • Trends, insights en concepten op het gebied van brand leadership
  • Opzet en uitrol van een goede business- en merkstrategie
  • Merkpositionering en de identificatie van merkwaarden
  • Het creëren, beheren en meten van merkmeerwaarde
  • De rol van het merk bij marketing- en communicatieprogramma's
  • Transformatie naar een ‘brand driven’ organisatie
  • Implementatie van merkprojecten; hoe krijgt u zaken van de grond?

Learnings 

academiegebouw

De opleiding 'Strategisch Brand Management' reikt u nieuwe concepten, inzichten en kennis aan over merkstrategie en merkmeerwaarde, het ontwerp en de implementatie van marketingprogramma's en -activiteiten om merkmeerwaarde op te bouwen, te meten en te beheren. U leert aan de hand van conceptuele, praktijkgerichte en competentiegerichte colleges het geleerde eigen te maken en er direct mee aan de slag te gaan. U leert tot slot hoe u uw plannen vorm kunt geven en daadwerkelijk geïmplementeerd kunt krijgen. Tijdens een bedrijfsbezoek bij een best-of-class-bedrijf wordt inzicht verkregen over hoe succesvol merkenbeleid gestalte kan krijgen. U rondt de opleiding af met een post-doctoraal diploma.


Onderwerpen van de opleiding

academiegebouwDe post-doctorale opleiding Strategisch Brand Management bestaat uit de volgende blokken. Strategische perspectieven, change management en brand leadership (college 1 t/m 4) - Brand equity, merkmeerwaarde en brandingplan (college 5 t/m 9) - Branding, positioneren en online marketing (college 10 t/m 13) - Merkconsistentie, reputatie- en designmanagement (college 14 t/m 19)- Brand journey en strategisch brandplan (college 20 t/m 22).


Voor wie is deze opleiding geschikt?

academiegebouw

De Post-doctorale opleiding Strategisch Brand Management is bedoeld voor (senior) marketeers, brand managers, communicatie managers, strategen, adviseurs, product managers, business developers, commercieel directeuren en/of managers  die verantwoordelijk zijn voor het commerciële beleid in organisaties. U beschikt over een aantal jaren werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en wilt deze graag toepassen in de praktijk.


Docenten van de opleiding

academiegebouwOnze docenten zijn bedreven in vraagstukken op het gebied van merkenbeleid en strategisch brand management. Onze docenten verzorgen vanuit zowel theorie als praktijk hun colleges. Alle docenten in de opleiding zijn ervaren professionals, hoogleraar en/of vakdocent.


Lokatie, data en kosten

academiegebouwDe opleiding 'Strategisch Brand Management' vindt plaats in Utrecht. De opleiding start twee keer per jaar, in maart en oktober en kent 22 colleges. De reguliere colleges worden verspreid over tien dagen gegeven van 15.00 uur tot 21.00 uur op een donderdag. Het collegegeld voor de opleiding Strategisch Brand Management bedraagt € 3.990,- (ex-BTW).  Dit is exclusief een pakket met literatuur t.w.v. €99,-.


   

Vertrouwd door meer dan 5.000 toonaangevende bedrijven
Over NIBAAOpleidingslocatiesContact
Introcursus Branding
10
Algemene voorwaardenPrivacy Policy
Alle rechten voorbehouden. © 2021.
Privacy beleid
crossmenu