Brand Identity & Design Management (Post-HBO)

Organisaties moeten in onze veranderende samenleving steeds meer moeite doen om product of dienst onder de aandacht te brengen. De eerste indruk is vaak  beslissend in een keuzeproces van de consument. Designmanagement kan organisaties helpen om een goede indruk achter te laten. Het omvat alle activiteiten die ervoor zorgen dat de (visuele) identiteit van een organisatie effectief kan worden ingezet bij het realiseren van organisatiedoelen (in samenhang met haar identiteit en positionering). Deze opleiding verschaft u de noodzakelijke kennis, vaardigheden én inzichten om een goede designstrategie op te zetten.Vragen die centraal staan, zijn:

  • Hoe kan er meerwaarde worden gecreëerd door design (total user experience)?
  • Hoe kan er een herkenbare, aansprekende en onderscheidende Brand Identity worden gecreëerd?
  • Hoe kan hier een duidelijk zichtbare representatie (Visual Identity) uit worden gedestilleerd?
  • Welke rol spelen internet en social media bij het optuigen van een succesvolle designstrategie?
  • Hoe kom ik tot een concreet en realistisch plan van aanpak voor mijn designstrategie?

Learnings 

academiegebouw

De opleiding Brand Identity & Design Management reikt u nieuwe inzichten en kennis aan. Leert u actief aan de hand van concrete praktijkcases het geleerde te implementeren en er direct mee aan de slag te gaan. Brengt verdieping aan op uw bestaande kennis en brengt u nieuwe vaardigheden bij over de implementatie van designbeleid. Leert u hoe u uw plannen daadwerkelijk geïmplementeerd kunt krijgen en laat u aan de hand van een bedrijfsbezoek zien hoe het eindresultaat eruit kan zien  van een succesvolle implementatie. U rondt de opleiding af met een Post-HBO diploma.


Onderwerpen van de opleiding

academiegebouwDe Post-HBO opleiding Brand Identity & Design Management bestaat uit de volgende zes blokken: Strategie, Branding & Positioneren (college een en twee). Online design, identity en social media (college drie en vier). Merkconsistentie en alignment creëren en bewaken (college vijf en zes). Brand & design development, productontwikkeling en innovatie (college zeven en acht) - Merkidentiteit, design management en processen (college negen en tien) - Brand Journey en het schrijven van een designplan (college elf, twaalf en dertien).


Voor wie is deze opleiding geschikt?

academiegebouw

De opleiding Brand Identity & Design Management is bedoeld voor (senior) marketeers, brand managers, communicatie managers, strategen, adviseurs, product managers, business developers, commercieel directeuren en/of managers  die verantwoordelijk zijn voor het commerciële beleid in organisaties. U beschikt over een aantal jaren werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en wilt deze graag toepassen in de praktijk.


Action learning

academiegebouwTijdens de opleiding gaat u actief in groepen aan de slag op basis van diverse cases en opdrachten. U werkt hierbij aan het opstellen van een designstrategie voor bekende merken als Achmea of Ikea. U leert in groepen de theorie actief toe te passen en krijgt feedback van docenten die deze opdracht destijds zelf hebben geïmplementeerd bij hun opdrachtgever. Verder leert u enorm veel van uw mede-studiegenoten die vaak vanuit diverse functies, branches en achtergronden te maken hebben met dezelfde problematiek.


Docenten van de opleiding

academiegebouwOnze docenten zijn bedreven in vraagstukken op het gebied van design management en identiteitsmanagement. Onze docenten verzorgen vanuit zowel theorie als praktijk hun colleges. Alle docenten in de opleiding zijn ervaren professionals, hoogleraar en/of vakdocent.


Lokatie, data en kosten

academiegebouwDe opleiding 'Brand Identity & Design Management' vindt plaats in Utrecht.  De opleiding start drie keer per jaar, in september, januari en april en kent 13  colleges. De reguliere colleges worden verspreid over zes dagen gegeven van 15.00 uur tot 21.00 uur op een donderdag. Het collegegeld voor de opleiding Brand Identity & Design Management € 2.890,- (ex-BTW).  Dit is exclusief een pakket met literatuur t.w.v. €99,-.


   

Vertrouwd door meer dan 5.000 toonaangevende bedrijven
Over NIBAAOpleidingslocatiesContact
Introcursus Branding
10
Algemene voorwaardenPrivacy Policy
Alle rechten voorbehouden. © 2021.
Privacy beleid
crossmenu