Brand Identity & Design Management (Post-Doc)

Designmanagement is een vakgebied dat zich afspeelt binnen de driehoek product, markt en organisatie. Het omvat alle activiteiten die ervoor zorgen dat de visuele identiteit van een organisatie effectief kan worden ingezet bij het realiseren van organisatiedoelen, alsmede het onderling afstemmen van de afzonderlijke visuele uitingen van een organisatie. Designmanagement staat echter niet op zichzelf en het is ook geen geïsoleerde discipline die tot alleen marketing, communicatie of productontwikkeling beperkt blijft. De meerwaarde ligt juist in het verbinden van deze afzonderlijke disciplines, zodat een samenhangend en overtuigend design- en presentatiebeleid kan worden gerealiseerd (‘total user experience’). Deze opleiding verschaft u de noodzakelijke kennis, vaardigheden én inzichten om een goede designstrategie op te zetten.Vragen die centraal staan, zijn:
  • Trends, insights en concepten op het gebied van design leadership
  • Opzet en uitrol van een goede business- , merk- en designstrategie
  • Merkpositionering en de identificatie van merkwaarden
  • Het creëren, beheren en meten van merkmeerwaarde (door design)
  • De rol van design bij marketing- en communicatieprogramma's
  • Transformatie naar een ‘design driven’ organisatie
  • Implementatie van designprojecten; hoe krijgt u zaken van de grond?

Learnings 

academiegebouw

De opleiding 'Brand Identity & Design Management' reikt u nieuwe concepten, inzichten en kennis aan over designstrategie, identiteitsmanagement en merkmeerwaarde, het ontwerp en de implementatie van designprogramma's en -activiteiten om merkmeerwaarde op te bouwen, te meten en te beheren. U leert aan de hand van conceptuele, praktijkgerichte en competentiegerichte colleges het geleerde eigen te maken en er direct mee aan de slag te gaan. U leert tot slot hoe u uw plannen vorm kunt geven en daadwerkelijk geïmplementeerd kunt krijgen. Tijdens een bedrijfsbezoek bij een best-of-class-bedrijf wordt inzicht verkregen over hoe succesvol designbeleid gestalte kan krijgen. U rondt de opleiding af met een post-doctoraal diploma.


Onderwerpen van de opleiding

academiegebouwDe post-doctorale opleiding Brand Identity & Design Management bestaat uit de volgende blokken. Strategische perspectieven, change management en design leadership (college 1 t/m 4) - Design equity, merkmeerwaarde en designplan (college 5 t/m 9) - Branding, positioneren en online design management (college 10 t/m 13) - Merkconsistentie, reputatie- en designmanagement (college 14 t/m 19)- Brand journey en het strategisch designplan (college 20 t/m 22).


Docenten van de opleiding

academiegebouwOnze docenten zijn bedreven in vraagstukken op het gebied van design en identiteitsmanagement. Onze docenten verzorgen vanuit zowel theorie als praktijk hun colleges. Alle docenten in de opleiding zijn ervaren professionals, hoogleraar en/of vakdocent.


Lokatie, data en kosten

academiegebouwDe opleiding 'Brand Identity & Design Management' vindt plaats in Utrecht. De opleiding start twee keer per jaar, in maart en oktober en kent 22 colleges. De reguliere colleges worden verspreid over tien dagen gegeven van 15.00 uur tot 21.00 uur op een donderdag. Het collegegeld voor de opleiding Brand Identity & Design Management bedraagt € 3.990,- (ex-BTW).  Dit is exclusief een pakket met literatuur t.w.v. €99,-.


   

Vertrouwd door meer dan 5.000 toonaangevende bedrijven
Over NIBAAOpleidingslocatiesContact
Introcursus Branding
10
Algemene voorwaardenPrivacy Policy
Alle rechten voorbehouden. © 2021.
Privacy beleid
crossmenu