Innovation Leadership

In het kort:

Prijs:

1,890.00

inclusief colleges, cursusmateriaal en literatuur
Duur:
3 dagen
Interessegebied:
Brand ManagementInnovatie & Development
Locaties:
AmsterdamArnhemAssenBredaDen BoschEindhovenEmmenEnschedeGroningenLeeuwardenMaastrichtMiddelburgRotterdamUtrechtVenloZwolle

Inleiding

Uit onderzoek van McKinsey blijkt dat innovatie bij veel grotere organisaties in de top drie van groeistrategieën staat. Vaak benutten deze organisaties het innovatief vermogen van de medewerkers echter onvoldoende. Dit komt omdat het de creatieven ontbreekt aan leiderschap en de managers aan innovativiteit. Voor grotere organisaties is het essentieel dat leiderschaps- kwaliteiten én het vermogen te innoveren hand in hand met elkaar gaan. Innovatieve managers blijken in de praktijk veel vaker en succesvoller nieuwe ideeën in de markt te kunnen zetten. Dit heeft een sterk positief effect op de groei van omzet en winst van de organisatie. De opleiding ‘Innovation leadership verschaft u de noodzakelijke conceptuele kennis én inzichten om uw merk richting ‘innovation leadership’ te bewegen. Vragen die centraal staan, zijn:

  • Welke trends zijn er binnen innovation leadership en innovatiemanagement?
  • Welke kenmerken hebben ‘innovation leaders’  en wat leren we hiervan?
  • Hoe kan er solide gebouwd worden aan een innovatieve organisatie?
  • Hoe kan innovatiemanagement bijdragen aan een concurrentievoordeel?
  • Welke rol kan merkenbeleid spelen bij innovatie- en NPD-processen?
  • Hoe zorgt u ervoor dat er een ‘innovation driven’ organisatie kan ontstaan?

Learnings 

De opleiding ‘Innovation Leadership’ brengt verdieping aan op uw bestaande kennis en reikt u nieuwe inzichten en perspectieven aan over innovatiebeleid en de principes van innovation leadership. Verder leert het u hoe u deze inzichten, kunt toepassen in uw eigen bedrijf en hoe u deze kennis kunt vormgeven in een strategisch plan van aanpak wat daad- werkelijk geïmplementeerd kan worden. U rond de opleiding af met een ‘brand journey’ bij een best-of-class bedrijf waar u getuige bent van een succesvolle innovation leadership-implementatie.

Onderwerpen

De opleiding ‘Innovation Leadership’ bestaat uit de volgende vier blokken: business strategy, innovatie perspectieven en concepting (college een en twee). Cultuur, verandermanagement en innovation leadership issues (college drie en vier).  Innovation leadership, innovatie management en merkgedreven innovatie (college vijf en zes). Brand Journey en schrijven van een strategisch innovatieplan (college zeven en acht). Voor een nadere uiteenzetting van de colleges, kunt u contact met ons opnemen.

Doelgroep

De opleiding ‘Innovation Leadership’ is bedoeld voor innovatiemanagers, business development managers, strategen, R&D-managers, marketing managers, brand managers, productmanagers, adviseurs, algemeen managers, commercieel directeuren en/of managers  die verantwoordelijk zijn voor het commerciële beleid in organisaties. U beschikt over een aantal jaren werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau. U wilt uw huidige kennis verbreden en wilt deze graag toepassen in de praktijk.

Docenten

Onze docenten zijn bedreven in vraagstukken op het gebied van innovatiemanagement, merkenbeleid en leadership. Onze docenten verzorgen vanuit zowel theorie als praktijk hun colleges. Alle docenten in de opleiding zijn ervaren professionals, hoogleraar en/of vakdocent. Klik hier voor een overzicht van het docentencorps.

Data en locaties

Aanmelden kan op de locaties: Amsterdam, Arnhem, Assen, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Emmen, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Middelburg, Rotterdam, Utrecht, Venlo of Zwolle. De reguliere colleges worden gegeven van 15.00 uur tot 21.00 uur op een donderdag. Via deze link vindt u alle collegedata behorende bij deze opleiding. Mocht u op een bepaalde datum niet kunnen: gemiste colleges kunnen te allen tijde worden ingehaald middels e-learning (dit zijn video-opnames van een recente klassikale opleiding, voorzien van slides en geluid). Dit biedt u extra flexibiliteit.

Kosten

Het collegegeld voor de opleiding Innovation Leadership bedraagt € 1.890,- (ex-BTW).  Dit bedrag is inclusief colleges, cursusmateriaal en literatuur. Cateringkosten en eventuele verblijfkosten zijn hierin niet meegenomen. De opleiding start vier keer per jaar: in januari, maart, mei en oktober.

Aanmelden

Wilt u zich inschrijven voor de opleiding Innovation Leadership? Dat kan via deze link. Indien u nog vragen heeft en/ of een voorlopige reservering wilt maken, dan verzoeken we u deze naar ons te mailen op contact@nibaa.nl.

Gerelateerde opleidingen

Veelgestelde vragen

Wat kost de opleiding Innovation Leadership?
Het kost eenmalig € 1.890,00 om de opleiding Innovation Leadership te volgen. Dit bedrag wordt in een keer in rekening gebracht. U ontvangt voor aanvang van de opleiding een factuur van NIBAA Institute. Is het niet mogelijk om het gehele bedrag in een keer te betalen dan kun je hier kijken naar onze betalingsregeling.
Zijn de opleidingskosten aftrekbaar van de belasting?
Ja, de opleidingskosten zijn aftrekbaar van de belasting. bekijk hier onze uitleg over studiekosten aftrekken van de belasting.
Hoe lang duurt de opleiding Innovation Leadership?
De opleiding Innovation Leadership duurt 3 dagen
Vertrouwd door meer dan 5.000 toonaangevende bedrijven
Over NIBAAOpleidingslocatiesContact
Introcursus Branding
10
Algemene voorwaardenPrivacy Policy
Alle rechten voorbehouden. © 2021.
Privacy beleid
crossmenu