Design Leadership

In het kort:

Prijs:

1,890.00

inclusief colleges, cursusmateriaal en literatuur
Duur:
3 dagen
Interessegebied:
Design Management
Locaties:
AmsterdamArnhemAssenBredaDen BoschEindhovenEmmenEnschedeGroningenLeeuwardenMaastrichtMiddelburgRotterdamUtrechtVenloZwolle

Inleiding

Door The British Design Council wordt regelmatig onderzoek gedaan naar de oorzaken van het succes van ondernemingen. Doel van deze onderzoeken is te analyseren of design daarin een rol van betekenis speelt. De  conclusie die daaruit getrokken mag worden, is dat ondernemingen die goed zijn in design, goed zijn in veel meer. Research, product development, organisatie, logistiek, communicatie, alles wordt door hen met inzicht, andacht en een keen eye op resultaat gedaan. Designbeleid laat zich daarmee plaatsen op een schaal tussen twee uitersten: enerzijds ’op weg naar meerwaarde door design’ en anderzijds ’het handhaven van een hoge designstandaard’. De opleiding ‘Design leadership’ verschaft u de noodzakelijke conceptuele kennis én inzichten om uw merk richting  ‘design leadership’ te bewegen. Vragen die centraal staan, zijn:

  • Welke trends, insights en concepten zijn er op design leadershipgebied?
  • Welke kenmerken hebben ‘design leaders’ en wat leren we hiervan?
  • Hoe kan er meerwaarde en betekenis worden gecreëerd d.m.v. design?
  • Hoe kan designbeleid bijdragen aan een duurzaam concurrentievoordeel?
  • Hoe grijpen brand, design en reputatie management in elkaar?
  • Hoe zorgt u ervoor dat er een ‘design driven’ organisatie kan ontstaan?

Learnings 

De opleiding ‘Design Leadership’ brengt verdieping aan op uw bestaande kennis en reikt u nieuwe inzichten en perspectieven aan over designbeleid en de principes van design leadership. Verder leert het u hoe u deze inzichten, kunt toepassen in uw eigen bedrijf en hoe u deze kennis kunt vormgeven in een strategisch plan van aanpak wat daadwerkelijk geïmplementeerd kan worden. U rond de opleiding af met een ‘brand journey’ bij een best-of-class bedrijf waar u getuige bent van een succesvolle design leadership-implementatie.

Onderwerpen

De opleiding ‘Design Leadership’ bestaat uit de volgende vier blokken: business strategy, designperspectieven en concepting (college een en twee) – Cultuur, verandermanagement en design leadership issues (college drie en vier)  – Design leadership, design equity en value-through-design (college vijf en zes) – Brand Journey en schrijven van een strategisch designplan (college zeven en acht). Voor een nadere uiteenzetting van de colleges, kunt u contact met ons opnemen.

Doelgroep

De opleiding ‘Design Leadership’ is bedoeld voor designmanagers, (senior) marketeers, brand managers, communicatie managers, strategen, adviseurs, innovatie managers, ontwerpers, vormgevers, creatieven, algemeen directeuren en/of managers  die verantwoordelijk zijn voor het commerciële beleid in organisaties. U beschikt over een aantal jaren werkervaring en u bezit minimaal HBO werk- en denkniveau. U wilt uw huidige kennis verdiepen en deze graag toepassen in de praktijk.

Docenten

Onze docenten zijn bedreven in vraagstukken op het gebied van design management, merkenbeleid en leadership. Onze docenten verzorgen vanuit zowel theorie als praktijk hun colleges. Alle docenten in de opleiding zijn ervaren professionals, hoogleraar en/of vakdocent. Klik hier voor een overzicht van het docentencorps.

Data en locaties

Aanmelden kan op de locaties: Amsterdam, Arnhem, Assen, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Emmen, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Middelburg, Rotterdam, Utrecht, Venlo of Zwolle. De reguliere colleges worden gegeven van 15.00 uur tot 21.00 uur op een donderdag. Via deze link vindt u alle collegedata behorende bij deze opleiding. Mocht u op een bepaalde datum niet kunnen: gemiste colleges kunnen te allen tijde worden ingehaald middels e-learning (dit zijn video-opnames van een recente klassikale opleiding, voorzien van slides en geluid). Dit biedt u extra flexibiliteit.

Kosten

Het collegegeld voor de opleiding Design Leadership bedraagt € 1.890,- (ex-BTW).  Dit bedrag is inclusief colleges, cursusmateriaal en literatuur. Cateringkosten en eventuele verblijfkosten zijn hierin niet meegenomen. De opleiding start vier keer per jaar: in januari, maart, mei en oktober.

Aanmelden

Wilt u zich inschrijven voor de opleiding Design Leadership? Dat kan via deze link. Indien u nog vragen heeft en/ of een voorlopige reservering wilt maken, dan verzoeken we u deze naar ons te mailen op contact@nibaa.nl.

Gerelateerde opleidingen

Veelgestelde vragen

Wat kost de opleiding Design Leadership?
Het kost eenmalig € 1.890,00 om de opleiding Design Leadership te volgen. Dit bedrag wordt in een keer in rekening gebracht. U ontvangt voor aanvang van de opleiding een factuur van NIBAA Institute. Is het niet mogelijk om het gehele bedrag in een keer te betalen dan kun je hier kijken naar onze betalingsregeling.
Zijn de opleidingskosten aftrekbaar van de belasting?
Ja, de opleidingskosten zijn aftrekbaar van de belasting. bekijk hier onze uitleg over studiekosten aftrekken van de belasting.
Hoe lang duurt de opleiding Design Leadership?
De opleiding Design Leadership duurt 3 dagen
Vertrouwd door meer dan 5.000 toonaangevende bedrijven
Over NIBAAOpleidingslocatiesContact
Introcursus Branding
10
Algemene voorwaardenPrivacy Policy
Alle rechten voorbehouden. © 2021.
Privacy beleid
crossmenu