Design Strategy & Implementation Kerkrade

In het kort:

Prijs:
€2,990.00
inclusief colleges, cursusmateriaal en literatuur
Duur:
5 dagen
Interessegebied:
Design Management
Locaties:
Amsterdam, Arnhem, Assen, 
Breda, Den Bosch, Eindhoven, 
Emmen, Enschede, Groningen, 
Leeuwarden, Maastricht, Middelburg, 
Rotterdam, Utrecht, Venlo, Zwolle

Inleiding

Design Strategy & Implementation studeren in omgeving Kerkrade, maar wat is het? Tijdens deze opleiding leert u hoe u designbeleid in de organisatie kunt inbedden. U leert o.a. hoe u een (design) verandering tot stand kunt brengen die omarmd wordt door de stakeholders en ook nog eens geborgd wordt in de bedrijfsprocessen. Vragen die centraal staan, zijn: Hoe kan er meerwaarde worden gecreëerd door van design (‘total user experience’). Hoe kan er een herkenbare, aansprekende en onderscheidende Brand Identity worden gecreëerd? Hoe kan hier een duidelijk zichtbare representatie (Visual Identity) uit worden gedestilleerd? Hoe kan ik de organisatie gereed maken voor implementatie van de designstrategie? Hoe kan ik de visuele identiteit in alle geledingen/ bedrijfsprocessen inbrengen? Welke (verander) tactieken kan ik gebruiken om interne weerstand te overwinnen? Hoe kan ik de merkidentiteit borgen en consistent houden over een langere periode?

Learnings

De opleiding brengt verdieping aan op uw bestaande kennis en brengt u nieuwe vaardigheden bij over de implementatie van strategisch designbeleid. Het leert u hoe u uw plannen daadwerkelijk geïmplementeerd krijgt en laat u concrete praktijkvoorbeelden zien van succesvolle design-implementaties in omgeving Kerkrade. Er wordt kennis opgedaan over gedragsverandering, change management, internal branding en leiderschap. U krijgt tools aangereikt waarmee u (tactische) veranderingen beter kunt implementeren. U leert tevens hoe u de merkidentiteit in alle geledingen van de organisatie kunt inbrengen en hoe u deze consistent kunt houden. Daarnaast leert u ook hoe u de nieuwe designprocessen kunt borgen in de organisatie.

Onderwerpen

De opleiding Design Strategy & Implementation bestaat uit onderstaande blokken. Daarnaast volgt er nog een bedrijfsbezoek.
Dag 1: Strategie, Branding & Positioneren
Tijdens deze dag leert u onder andere het volgende. Hoe ontwikkel je een goede strategie? Hoe zorg je ervoor dat strategie en positionering goed op elkaar aansluiten? Hoe kan er vanuit deze basis worden gebouwd aan een sterk merk? Hoe kan er echte toegevoegde waarde worden geleverd en welke concepten hiervoor kunnen worden gebruikt
Dag 2: Online design, identity en social media
Welke digital trends zijn er gaande? Hoe kan de merkidentiteit online worden doorvertaald? Waarin verschilt online van offline? Hoe gaan visual identity en social media samen? Hoe dient er online gecommuniceerd te worden? Hoe vlieg je dit soort trajecten aan?
Dag 3: Merkidentiteit en design management
Tijdens deze dag staat het creëren van een heldere merkidentiteit centraal als ook de inzet van design management hierbij. Vragen die aan bod komen zijn o.a. Hoe ontwerp je een goede designstrategie, hoe zorg je ervoor dat er een herkenbare visuele identiteit ontstaat? Hoe manage je het totale designproces? En wat is de rol van het internet en social media hierbij? Tijdens het avondcollege staat vooral de hoe-vraag centraal. Hoe vlieg je bepaalde zaken aan, hoe krijg je mensen mee met je plannen? En welke vaardigheden zijn hierbij van belang?
Dag 4: Verandertactieken en internal branding
Tijdens dit blok wordt er ingezoomd op verandertactieken die gebruikt kunnen worden om interne weerstand te overwinnen. Tijdens deze dag leert u hoe u de vertaalslag kunt maken vanuit de designstrategie naar een tactisch veranderplan. U leert met welke methoden, interventies voorbereid, geïnitieerd en gemanaged. kunnen worden, zodanig dat er een collectieve kracht kan ontstaan waarmee nieuwe invulling gegeven kan worden aan het designbeleid.
Dag 5: Engagement en Living the Brand
Tijdens dit blok wordt er ingezoomd op het verankeren van de design/merkbeleving in de organisatie. Hoe kan ervoor worden gezorgd dat het merkgedrag voor alle medewerkers een automatisme wordt? Hoe kunnen interne procedures en systemen, worden aangepast aan het merk? Hoe kunnen medewerkers actief bij de organisatie worden betrokken?

Doelgroep

De opleiding Design Strategy & Implementation is bedoeld voor (senior) marketeers, brand managers, design managers, strategen, adviseurs, communicatie managers, business developers, commercieel directeuren en/of managers die verantwoordelijk zijn voor het commerciële beleid in organisaties in omgeving Kerkrade. U beschikt over een aantal jaren werkervaring en u bezit minimaal een HBO werk- en denkniveau. U wilt uw huidige kennis verbreden en verdiepen en wilt deze graag toepassen in de praktijk.

Docenten

Onze docenten zijn bedreven in vraagstukken op het gebied van design management en identiteitsmanagement. Onze docenten verzorgen vanuit zowel theorie als praktijk hun colleges. Alle docenten in de opleiding zijn ervaren professionals, hoogleraar en/of vakdocent. Klik hier voor een overzicht van het docentencorps.

Data en locaties

Aanmelden kan op de locaties: Amsterdam, Arnhem, Assen, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Emmen, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Middelburg, Rotterdam, Utrecht, Venlo of Zwolle. De reguliere colleges worden gegeven van 15.00 uur tot 21.00 uur op een donderdag. Via deze link vindt u alle collegedata behorende bij deze opleiding. Mocht u op een bepaalde datum niet kunnen: gemiste colleges kunnen te allen tijde worden ingehaald middels e-learning (dit zijn video-opnames van een recente klassikale opleiding, voorzien van slides en geluid). Dit biedt u extra flexibiliteit.

Kosten

Het collegegeld voor de opleiding Design Strategy & Implementation bedraagt € 2.990,- (ex-BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, cursusmateriaal en literatuur. Cateringkosten en eventuele verblijfkosten zijn hierin niet meegenomen. De opleiding start vier keer per jaar: in januari, maart, mei en oktober.

Aanmelden

Wilt u zich inschrijven voor de praktijkopleiding Design Strategy & Implementation in de omgeving van Kerkrade? Dat kan via deze link. Indien u nog vragen heeft en/ of een voorlopige reservering wilt maken, dan verzoeken we u deze naar ons te mailen op contact@nibaa.nl.

Veel gestelde vragen over Design Strategy & Implementation Kerkrade

Wat kost de opleiding Design Strategy & Implementation Kerkrade
Het kost eenmalig €1.790,- om de opleiding Design Strategy & Implementation Kerkrade te volgen. Dit bedrag wordt in een keer in rekening gebracht op voorhand van de opleiding. Is het niet mogelijk om het gehele bedrag in een keer te betalen dan kun je hier kijken naar onze betaal regelingen.
Zijn de opleidingskosten aftrekbaar van de belasting?
Ja, de opleidingskosten zijn aftrekbaar van de belasting. bekijk hier onze uitleg over de kosten aftrekken van de belasting.
Hoe lang duurt de opleiding Design Strategy & Implementation Kerkrade?
De opleiding Design Strategy & Implementation Kerkrade duurt 3 dagen.
Wat is een designstrategie
Designstrategie zorgt voor een meerwaarde binnen jouw bedrijf en is een ontmoetingspunt tussen wat waardevol is voor klanten en wat winstgevend is voor bedrijven.
In welke omgevingen zijn de opleidingen te volgen?
Vertrouwd door meer dan 5.000 toonaangevende bedrijven
Over NIBAAOpleidingslocatiesContact
Introcursus Branding
10
Algemene voorwaardenPrivacy Policy
Alle rechten voorbehouden. © 2021.
Privacy beleid
crossmenu