Onderwerpen.

Tijdens het eerste blok worden strategie en tactiek van merkenbeleid behandeld. Tijdens blok 2 wordt aan de hand van cases en opdrachten actief geleerd hoe men zaken concreet kan toepassen en aanvliegen. Tijdens blok 3 wordt verdieping aangebracht en wordt er gefocust op vaardigheden. Hier staat vooral de HOE-vraag centraal. Blok 4 omvat het optionele bedrijfsbezoek waar inspiratie kan worden opgedaan. 


Blok 1: Strategie, positionering en branding 

Vragen die tijdens deze twee kennissessies aan bod komen zijn: Hoe ontwikkel je een goede strategie? Hoe zorg je ervoor dat strategie en positionering goed op elkaar aansluiten? Hoe kan er vanuit deze basis worden gebouwd aan een sterk merk? Hoe kan er echte toegevoegde waarde worden geleverd en welke concepten hiervoor kunnen worden gebruikt.

  • College 1: Trends, ontwikkelingen, brand strategy, merkmodellen, merkarchitectuur.
  • College 2: Merkidentiteit, merkwaarden, positionering en marketingcommunicatie

Blok 2: Digital branding en social media strategie 
Vragen die tijdens deze praktijkdag worden beantwoordt zijn: Welke ontwikkelingen zijn er op digital branding gebied? Hoe kun je een goed digital brandingbeleid opzetten? Wat komt hier bij kijken? Hoe kan social media strategisch ingebed worden in de organisatie? Wat zijn de best practises en inspirerende cases? Hoe vlieg je dit soort trajecten aan? Dit en meer wordt aan de hand van opdrachten, praktijkcases en workshops op deze dag behandeld.
  • College 3: Digital branding, social media, performance based marketing, community management 
  • College 4: Online marketing, reputatiemanagement, online brand engagement, meten en bijsturen.

Blok 3: Online branding en performance based marketing  
Tijdens dit blok wordt er verdieping aangebracht op het hoofdthema en ligt de nadruk op het bijschaven van uw vaardigheden. In college 5 staat online branding en performance based marketing centraal (aan de hand van diverse praktijkcases). Vragen die aan bod komen zijn o.a. Hoe zorg je ervoor dat je on- en offline je merk goed kunt managen? Hoe houdt je grip op je online imago en reputatie? Hoe implementeer je een online brandingstrategie en hoe analyseer je de performance? Tijdens college 6 staat vooral de hoe-vraag centraal. Hoe vlieg je bepaalde zaken aan, hoe krijg je mensen mee met je plannen? En welke vaardigheden zijn hierbij van belang?
  • College 5: Online brand management, reputatiemanagement, implementatie van digital branding strategie, performance based marketing, retargetting, meten en analyseren
  • College 6: Hoe aanvliegen van projecten, hoe krijg je mensen mee, draagvlakcreatie, etc. 

Blok 4: Bedrijfsbezoek (inspiratie)
Het bedrijfsbezoek is gepland ter inspiratie en aanvulling op het geleerde tijdens de leergang. Er wordt een bedrijf bezocht wat recent een succesvolle (online) brand implementatie heeft doorgevoerd en de resultaten graag met ons wil delen. Aan het einde van de bijeenkomst is er een rondleiding door het bedrijf.
  • College 7: Bedrijfsbezoek (inspiratie)

Vertrouwd door meer dan 5.000 toonaangevende bedrijven
Over NIBAAOpleidingslocatiesContact
Introcursus Branding
10
Algemene voorwaardenPrivacy Policy
Alle rechten voorbehouden. © 2021.
Privacy beleid
crossmenu